Individuele behandeling

Je hebt een psychische stoornis of misschien heb je zelfs wel het idee dat je je psychische stoornis bent geworden. Dat is niet zo. Je hebt bepaalde patronen ontwikkeld, omdat je je beter wilde voelen. Waarom? Dat ben je vast vergeten, omdat dit vaak onbewust gaat.

Je belemmerende gedrag kun je afleren en daar willen wij je graag bij helpen!

Hoe ziet de behandeling eruit?

Iedereen is uniek en doorloopt zijn of haar eigen proces, daarom kunnen we nu niet precies vertellen hoe jouw herstel gaat verlopen. We kunnen je wel vertellen wat wij belangrijk vinden: we kijken naar jou als persoon en fixeren ons niet op de problematiek. We werken aan jouw capaciteit om voor jezelf te kunnen zorgen en aan het ontwikkelen van jouw talenten.

Op zoek naar de kern

Binnen de behandeling kijken we naar je patronen en onderzoeken we samen wat ze je opleveren. Het belangrijkste is dat we op zoek gaan naar de kern van je probleem en dat we deze kern oplossen. Met de focus op symptoombestrijding blijft je stoornis steeds terugkomen en dat willen we voorkomen. We lossen je probleem op in jouw eigen tempo en op de manier die bij jou aansluit.

Het is voor ons belangrijk om een vertrouwensband te creëren en je goed te leren kennen. Daarom behandelen we je bijvoorbeeld niet alleen op onze locatie, maar gaan we er ook op uit en komen thuis, op school of op het werk meekijken.

Behandelplan

Om goed af te spreken wat we tijdens de behandeling gaan doen, maken we samen aan het begin van de behandeling een behandelplan. Zo is het voor iedereen duidelijk waar je aan wilt werken.

Ieder half jaar evalueren we het behandelplan. Aan de hand daarvan wordt de behandeling bijgesteld en verbeterd. Aan het einde van ieder traject evalueren we ook de behandeling en nemen we de verbeterpunten mee in de kwaliteitsverbetering.

Wat verwachten we van jou?

Het belangrijkste is dat jij nieuwsgierig bent naar wat ertoe leidde dat je bepaalde belemmerende patronen hebt ontwikkeld en naar wat je nodig hebt om het anders te doen. Je hoeft het antwoord nog niet te weten, maar je moet er wel voor openstaan om met jezelf aan de slag te gaan. Wij kunnen je namelijk niet beter maken, maar je wel heel veel leren over jezelf. Wij leren je over jouw patronen, hoe de psychische stoornis werkt en hoe je dit stapje voor stapje los kunt laten.

Wat verwachten we van jouw omgeving?

Je vindt waarschijnlijk dat je dit alleen moet kunnen en dat je anderen niet mag lastig vallen, maar we doen het samen. We betrekken je omgeving zoveel mogelijk bij de behandeling. De verandering in jou heeft namelijk invloed op je omgeving en samen hebben jullie enorm veel kracht. Samen gaat het herstel een stuk sneller en effectiever.

Aan de slag!

Denk je dat de werkwijze van Cuídate jou verder kan helpen? Dan plannen we een kennismaking of intake op onze locatie in Zwolle. Tijdens deze kennismaking bespreken we je huidige probleem en onderzoeken we wat nodig is om dat probleem achter je te laten.

Je mag altijd iemand meenemen, graag zelfs! Samen beoordelen we of Cuídate de juiste plek voor je is.

Je hoeft niet direct te beslissen, want we weten hoe moeilijk het is om keuzes te maken. We willen je ook tijd geven om na de eerste kennismaking nog even na te voelen of de werkwijze en de persoon de juiste voor jou zijn. Dit is echt belangrijk, want alleen als jij je vertrouwd voelt, zal je je open kunnen stellen en je angsten laten zien. Zonder die openheid kan er geen herstel plaatsvinden.

Je bent van harte welkom!

Fotocompliment 146

Wat kan Cuídate voor jou betekenen?

Neem gerust contact met ons op om daar meer over te weten te komen!

Contact