Fotocompliment 937

Het inloophuis

Vanaf juli 2023 is Cuídate gestart met een pilot: het inloophuis. Voor de eerste periode is het inloophuis alleen toegankelijk voor cliënten met een eetstoornis. Als de pilot goed draait, willen we deze openstellen voor iedereen met een eetstoornis of andere problematiek, ook als je niet bij ons behandeling bent. Het doel van het inloophuis is om in contact te komen met lotgenoten, waarbij je herkenning en erkenning vindt bij elkaar. De bijeenkomsten worden geleidt door een ervaringsdeskundige behandelaar of vrijwilliger

In het inloophuis worden regelmatig themamiddag of -avonden gehouden over thema’s waar jij misschien tegenaan loopt. Hierbij kan je denken aan thema’s als zelfbeeld, de invloed van sociale media, trauma, motivatie, KOPP. Een aantal thema-bijeenkomsten staan ook open voor cliënten zonder eetstoornis. Naast de bijeenkomsten organiseren we ook opendagen waarop je gewoon kunt binnenkomen voor een praatje, kopje thee, spelletje of om gewoon even te zitten. We willen regelmatig spelletjesmiddag, creatieve (knutsel)middagen of bijvoorbeeld een boekenclubje organiseren.

Het inloophuis is nog volop in ontwikkeling. De activiteiten worden aangekondigd via posters in de ontvangstruimtes van Cuídate. Heb je zelf een leuk idee voor het Inloophuis dan horen wij dat graag. Je kunt je idee mailen naar jeanetbisschop@cuidate.nl of marliesvandenberg@cuidate.nl.

Fotocompliment 146

Wat kan Cuídate voor jou betekenen?

Neem gerust contact met ons op om daar meer over te weten te komen!

Contact