Conny van Velden

Conny van Velden

voorzitter

Sinds 1989 werk ik als kinderverpleegkundige. Gedurende de afgelopen 30 jaar heb ik heel veel kinderen en jongeren ontmoet met een eetstoornis, ik werk momenteel op een kinderafdeling die gespecialiseerd is in kinderen die leiden aan een eetstoornis. Een aandoening die ons als zorgverleners machteloos maakt. Wij kunnen binnen het ziekenhuis niet veel anders doen dan voorkomen dat zij zoveel afvallen dat hun leven in gevaar komt.

Dit gevoel van machteloosheid is verschrikkelijk. Je ziet een jongere en zijn of haar omgeving worstelen met hun zelfbeeld en je kan zo weinig betekenen. De rol van het ziekenhuis is mensen zover te helpen dat ze weer naar huis kunnen. Dit is bij deze groep patiënten vooral symptoombestrijding, wel een belangrijke. Want uit onderzoek blijkt dat een levensgevaarlijk laag gewicht geen basis is voor ondersteunende en genezende gesprekken. Maar het voelt niet goed, het voelt onvoldoende en gaat vaak in tegen de gevoelens van patiënten.

Ik ben daarom erg blij dat ik nu als voorzitter van de raad van toezicht bij Cuidate betrokken ben. Een manier van behandelen in eigen omgeving, die kan voorkomen dat kinderen, jongeren maar ook volwassenen in het ziekenhuis komen.

Naast mijn werk als kinderverpleegkundige heb ik een eigen bedrijf op het gebied van veiligheid en kwaliteit in de zorg. Denk aan interim klussen als adviseur, bestuurder etc. Maar altijd vanuit passie voor zorg, leiderschap en eigenaarschap. Ik ben mens- en resultaatgericht en heb een hands on mentaliteit.