Ervaringen van jongeren en hun ouders

“Ik ben heel erg blij dat Marieke mijn therapeute is. Ik vind dat wij een erg fijne en bijzondere band hebben. Door haar ervaringsdeskundigheid weet ze precies hoe ik me voel en wat ik denk, hierdoor kan ze me goed helpen en begrijpt ze alles. Ook durf ik daardoor heel veel dingen aan Marieke te vertellen, terwijl ik sommige dingen bij andere therapeuten die ik heb gehad niet zou vertellen.

Marieke voelt ook heel veel aan. Ze voelt vaak aan als ik me slecht voel, waardoor Marieke erover kan beginnen en mij erbij kan helpen. Marieke helpt ook heel erg bij praktische dingen. Het is niet alleen maar praten, maar ook oefeningen doen, wandelen en nog meer. Ook is Marieke bijvoorbeeld een paar keer mee naar school geweest voor gesprekken en om de klas dingen uit te leggen. Dat vond ik erg fijn.

In de therapie kijkt Marieke ook heel erg waar jij het over wilt hebben of waar jij mee zit. Ze doet niet gewoon een programma bij iedereen, maar kijkt echt waar iemand behoefte aan heeft.

Ook vind ik het erg leuk dat Guusje er is (hondje). Dat vind ik erg leuk en fijn bij de therapie.”

 

Ouder over behandeling dochter:

“Wij hebben de afgelopen twee jaar op meerdere plekken goede hulp gekregen maar hadden het gevoel dat er voor onze dochter nog iets ontbrak in het contact met haar therapeuten.

Wij zijn erg blij dat Marieke een half jaar geleden op ons pad is gekomen. De klik was er meteen en dat is zo belangrijk. Marieke heeft een erg warme en spontane persoonlijkheid met een oprechte interesse voor de mens achter de eetstoornis. Doordat Marieke ervaringsdeskundig is, voelt mijn dochter zich erg gehoord en begrepen. Ze heeft het gevoel altijd bij haar terecht te kunnen en dat geeft rust.

De therapie is heel breed (gaat verder dan alleen de behandeling van de eetstoornis) en bestaat ook wel eens uit een wandeling, oefeningen buiten, begeleiding bij beweging, uitleg aan vriendinnen of bijvoorbeeld meegaan bij de eerste schooldag.

De sfeer in de praktijk is erg huiselijk en geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Guusje, de hond van Marieke die vaak mee komt, is wat ons betreft een grote aanwinst.

Onze dochter geeft aan altijd meer ruimte in haar hoofd te hebben en opluchting te voelen als ze bij Marieke is geweest.

Marieke is er primair voor onze dochter maar betrekt ons als ouders waar nodig in de behandeling en denkt over veel zaken met ons mee (o.a. medicatie, school, advies bij eventuele opname).”

 

Ouder over behandeling dochter:

“Het eerste woord wat in me opkomt als ik denk aan hoe we de hulp van Marieke aan mijn dochter van 16, hebben ervaren als ouders is “thuiskomen”. Thuiskomen na een periode van hulp in reguliere GGZ.

Het belangrijkste is dat onze dochter een hele goede klik ervaart met Marieke, ze voelt zich begrepen, gezien en gehoord en durft hierdoor het moeilijke verwerkingsproces in te gaan en moeilijke stappen te zetten.

Ze heeft erg veel baat bij de door Marieke geboden hulp en maakt een mooi en dapper groeiproces door. Wij bemerken bij Marieke veel (ervarings-)deskundigheid, doortastendheid, werken vanuit het hart, verder, wijzer en dieper kijken en werken dan alleen vanuit het cognitieve stuk. Marieke heeft veel ervaring en beheerst veel technieken die helpend zijn. Ze gaat naast je kind en het gezin staan vanuit een prettige respectvolle en gelijkwaardige houding. Ze levert maatwerk en sluit aan bij dat wat nodig is i.p.v. te werken vanuit starre protocollen. Dat is een klasse apart waar veel van geleerd kan worden! Ze zorgt en ont-zorgt zonder de verantwoordelijkheid bij jezelf of je kind weg te nemen.

Dat er naast al dat goede ook nog een lief hulphondje aanwezig is in de therapieruimte is geweldig!

Wat ons tot slot erg aanspreekt is het kleinschalige menselijke formaat van de hulp, de fijne plek en gezellige ruimte, dat gun ik iedereen!”