Over ons

Cuídate is een kleinschalig behandelcentrum in Zwolle voor ambulante psychiatrische zorg. Persoonlijk contact en innovatie zijn voor ons erg belangrijk. Waar staan wij nog meer voor?

Oprichter Marieke Brouwer heeft jarenlange ervaring in de GGZ en heeft een duidelijke behandelvisie. Ze kijkt altijd naar de mens en vanuit daar naar datgene waarin je als persoon vastloopt. Focus op de kern van de problematiek, in plaats van naar de gevolgen en symptomen. Aandacht voor dat wat er nog wél mogelijk is en kijken naar de mens achter de stoornis in plaats van alleen maar over en met de stoornis te spreken.

Daarom richtte Marieke in 2018 Cuídate op. De plek waar jij met complexe problematiek terecht kan. We werken multidisciplinair en multi-methodisch en bieden psychiatrische-, psychologische-, (systeem)psychotherapeutische-, psychomotorisch therapeutische- en verpleegkundige specialistische GGZ op maat. De kans is dus groot dat we jou kunnen helpen.

Ook kun je bij Cuídate terecht als je een eetstoornis hebt en jonger bent dan 18 jaar. Ben je ouder dan 18 en heb je een eetstoornis dan zijn er in onze regio andere instellingen waar je goed geholpen kunt worden en waar we mee samen kunnen werken mocht de andere problematiek te heftig worden.

Vanuit de ervaring dat de behandelrelatie en het vertrouwen essentieel zijn om te herstellen proberen we zoveel mogelijk integraal te behandelen. Deze wens was er al langer en door het samenkomen van Gosia Hooijer en Marieke is dit nu ook echt te realiseren binnen onze instelling.

Een belangrijk onderdeel van onze missie is om de zorg verder te ontwikkelen en zorgverleners te verbinden. Dit doen we in samenwerking met huidige hulpverleners in en rondom Zwolle. We trainen bijvoorbeeld zorgprofessionals en organiseren we gastlessen op scholen om eetstoornissen sneller te signaleren.

Wat betekent Cuídate?

Cuídate (spreek uit als Kwie-dah-teh) is Spaans voor ‘zorgen voor jezelf’. Tijdens de behandeling gaan wij naast jou staan en leren we jou hoe jij voor jezelf zorgt. Zo kun jij verantwoordelijkheid nemen en aan het werk gaan.

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees meer over onze behandelingen of neem contact met ons op!

Ons team

Wij zijn een kleinschalig behandelcentrum en werken in een multidisciplinair team van gedreven professionals. Lees hier meer over ons.