Germaine de Groot-Hindriks

Germaine werkt vanaf november 2021 voor de volwassenen bij Cuídate.
Kom je voor een intake of diagnostiek? Dan kom je haar waarschijnlijk tegen.
Hieronder stelt ze zich graag even aan je voor.

Wat heb ik dit in tijd uitgesteld, mijzelf voorstellen. Want: wat vertel ik over mezelf en wat niet. Wat willen anderen lezen en wat niet. Vertel ik teveel en hoe vatten anderen dit dan op?
Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: ‘ik ga schrijven en wat er dan uitkomt, dat is goed’.
Dus hier ben ik: Germaine. Dit is een Franse naam gekozen door mijn super Nederlandse ouders, aangezien de naam Germa toch niet helemaal de smaak van mijn moeder was. De naam betekent ‘man met de speer’ of ‘broederlijk’. In beide namen kan ik me eigenlijk wel goed vinden, als we even opzij zetten, dat ik me een echte vrouw voel en geen man.
Ik houd van geborgenheid, warmte en samendoen, maar ook doorspitten en doorzoeken totdat ik bereik waar ik wil zijn: ‘het onderliggende in iemands gedrag’. Alsof je met een speer door de lucht zwaait om dat ene kleine doel te bereiken, waar je wilt zijn. Dit is lastig, want je krijgt te maken met tegenwind/meerdere speren/en zet je wel de juiste speer op het juiste moment in. Op die momenten zet ik graag de ‘broederlijke’ kracht in van het samen doen en samen kijken. Want dat is waarvoor je mij zult zien: ‘ontdekken wat er onderliggend aan de hand is, waarom je doet zoals je doet’. Heb je een psychodiagnostische vraag, dan zal je mij hoogstwaarschijnlijk tegenkomen om dit te ontdekken. Door middel van vragenlijsten, gesprekken, interviews, observaties en soms de inzet van intelligentieonderzoek hoop ik jullie daar verder mee te helpen.

Voor mijzelf is de vraag ‘waarom doe ik zoals ik doe of doe ik dit juist niet’ in de loop van de jaren een hele zoektocht geweest en nog steeds ontdek ik nieuwe kanten aan mijzelf, maar onderliggend heb ik hier heel goed zicht op gekregen. Door mij hier bewust van te zijn geworden, lukt het me zoveel beter om liefdevol naar mezelf te kijken en niet meer zo bestraffend als ik gewend was te doen.

Naast diagnostiek kan je mij ook ontmoeten bij de intake. Bij een intake stellen we tot doel om te ‘ontdekken’ met welke vorm van hulp we je het beste kunnen ondersteunen. Binnen 1 tot maximaal 2 uur, proberen we als intakers samen tot de kern van jouw problematiek te komen en je een passend advies te geven, waarbij wij denken dat het je verder zal helpen. Dit kan betekenen dat je mij daarna nog zult zien voor diagnostiek, of dat een andere collega je beter zal kunnen ondersteunen.

Dan afsluitend nog een aantal feitjes over mij:
– Ik ben getrouwd in 2014
– Ik heb twee kinderen (een jongen en een meisje)
– Ik woon sinds eind 2020 in het mooie Meppel.
– Ik geniet van fotograferen, tuinieren, wandelen door het bos, een terrasje pakken in de zon en het lezen van een goed
boek. Ook van een studieboek kan ik enorm genieten, zeker als ik het juiste boek op het juiste moment pak en ineens
besef hoe goed dit boek is toe te passen bij 1 van de mensen die ik zie voor onderzoek.
– Ik ben dol op spontane uitjes
– Ik houd niet van doperwten en spruiten (klein, groen en rond), maar ben dol op pizza, fanta en chocolade
– Mijn levensmotto is (heel cliché): een dag niet gelachen is een dag niet geleefd