Jeanet Bisschop

“Ik ben Jeanet Bisschop, begin dertig en ooit afgestudeerd als orthopedagoog. Ik werk sinds augustus 2020 bij Cuídate, waar ik ben begonnen als medewerker op de zorgadministratie, waarbij ik met name wijlen onze psychiater Gosia ondersteunde bij haar administratieve werkzaamheden.

Toen ik bij Cuídate begon, was ik zelf net enkele jaren hersteld van een eetstoornis. Inmiddels ben ik aan het Windesheim in Zwolle gestart met de opleiding tot ‘Zorgprofessional met ervaringsdeskundigheid’. Deze opleiding hoop ik in december 2023 af te ronden.

Binnen Cuídate heb ik in de loop der jaren meerdere werkzaamheden opgepakt en je kunt me op verschillende plekken tegenkomen. Een aantal voorbeelden:

-als je een medische (Schengen)verklaring nodig hebt voor je reis naar het buitenland, zul je naar mij doorgestuurd worden.
-heb je een verwijsbrief nodig voor een externe organisatie, dan komt je behandelaar ook vaak bij mij met de vraag deze brief op te maken.
-nemen je ouders deel aan een oudergroep of informatie-avond bij Cuídate, dan hebben ze grote kans mij tegen het lijf lopen. De oudergroep en de informatie-avonden worden vorm gegeven en geleid door Hadewey en mij.
-neem je deel aan de psycho-educatiegroep voor eetstoornissen, dan zul je mij ook tegenkomen. Deze groep geef ik samen met Natasja.
-heb je al gehoord over ons Inloophuis? Marlies en ik zijn hard bezig om dit op vorm te geven.
-Achter de schermen ben ik bezig met het op orde houden van alle dossiers, zit ik collega’s achter de broek als dingen bijgewerkt moeten worden 😉 en verstuur ik vele huisartsenbrieven voor mijn collega’s.

Zoals je ziet: ik ben een soort manusje-van-alles 😊. Je kunt me overal en nergens tegenkomen.

In mijn werk zet ik – nu al – mijn ervaringsdeskundigheid in. Zelf heb ik in mijn herstelproces ook hulp gehad van een ervaringsdeskundige behandelaar en ik weet dus uit ervaring hoeveel verschil dit kan maken. Mijn droom was altijd om uiteindelijk zelf ook ervaringsdeskundige te worden. In de moeilijkste perioden van mijn leven, heb ik vaak gedacht dat dit nooit zou gebeuren. Toch heeft juist déze droom ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk ben hersteld. Elk hapje was letterlijk een stapje dichterbij het kunnen werken als ervaringsdeskundige. Wat geeft het een vrijheid om niet meer gebonden te zijn door de eetstoornis. Dit wens ik iedereen toe en ik help je dan ook graag om een stapje dichter bij jouw vrijheid te komen. Wil je meer weten over mijn herstel, vraag me er dan gerust naar. Ik hoop dat het je helpt in jouw herstel of in het omgaan met iemand die lijdt aan een eetstoornis.

 

Wie weet tot ziens!”