Vergoeding behandeling

In hoeverre je verzekeraar de behandelkosten vergoedt, hangt af van de verzekering die je hebt gekozen. Neem voor de zekerheid contact op met je verzekeraar om na te gaan of je eventueel een deel zelf moet betalen.

Omdat Cuídate een nieuwe GGZ zorgaanbieder is, hebben we op dit moment met het merendeel van de zorgverzekeraars nog geen  contracten voor 2021. Voor niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ zijn er belangrijke verschillen. Neem contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn of en in hoeverre de behandelkosten voor jou vergoed worden.

We hebben wel een contract met DSW en VGZ voor 2021.

Naturaverzekering

Met deze verzekering krijg je in de meeste gevallen maar 65-85% van de kosten vergoed. Het overige deel betaal je zelf. Je kunt ieder kalenderjaar kiezen voor een andere verzekering. Mocht je zorg nodig hebben is het verstandig om een restitutie verzekering te kiezen, zodat je behandelkosten zoveel mogelijk vergoed worden door je zorgverzekeraar.

Restitutieverzekering

In de meeste gevallen wordt je behandeling 100% vergoed. Neem voor de zekerheid altijd contact op met je verzekeraar om dit te controleren. Soms hanteert een zorgverzekeraar aanvullende voorwaarden.

Verwijsbrief

Let op, om in aanmerking te komen voor een vergoeding, heb je altijd een verwijsbrief nodig.