Vergoeding behandeling

In hoeverre je verzekeraar de behandelkosten vergoedt, hangt af van de verzekering die je hebt gekozen. Neem voor de zekerheid contact op met je verzekeraar om na te gaan of je eventueel een deel zelf moet betalen.

Cuídate is een relatief nieuwe GGZ zorgaanbieder, hierdoor hebben wij nog niet met alle zorgverzekeraars een contract voor 2022 kunnen afsluiten.

Voor 2022 hebben wij wel een contract kunnen afsluiten met:
– Achmea (Zilveren Kruis, Interpolis, Pro Life, FBTO, De Friesland, ZieZo)
– VGZ (VGZ, Bewuzt, UMC, IZZ door VGZ, Univé, IZA, Zekur, United consumers, National academic, Besured, Promovendum)
– CZ (CZ, Just, CZdirect, IZZ door CZ, OHRA, Nationale-Nederlanden)
– DSW (DSW, Stad Holland, InTwente)
– ONVZ (ONVZ, PNOzorg, VvAA, Jaaah)
– Eucare (Aevitea)

Ben je verzekerd bij één van bovenstaande zorgverzekeraars, dan wordt je behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Het maakt hierbij niet uit of je voor je basisverzekering een restitutie- of naturapolis hebt afgesloten.

Met de volgende zorgverzekeraars hebben wij helaas géén contract kunnen afsluiten voor 2022:

– Menzis (Menzis, Hema, Anderzorg, Vinkvink, PMA)
– Zorg en Zekerheid (Zorg en Zekerheid, AZVZ)
– ENO (Salland, ZorgDirect, HollandZorg)
– ASR (Ditzo, A.S.R.) Let op; Ben je verzekerd bij ASR, dan dien je voor de start van je behandeling een machtiging aan te vragen bij je zorgverzekeraar.

Let op: Ben je verzekerd bij ENO of ASR dan kan je helaas niet bij Cuídate in behandeling komen.

Voor niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ zijn er belangrijke verschillen. Neem contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn of en in hoeverre de behandelkosten voor jou vergoed worden.

Naturaverzekering

Met deze verzekering krijg je in de meeste gevallen maar 65-85% van de kosten vergoed. Het overige deel betaal je zelf. Je kunt ieder jaar in december kiezen voor een andere zorgverzekering. Wil je de vrije keuze hebben uit zorgaanbieders dan kan je voor een restitutiepolis kiezen zodat je behandelkosten zoveel mogelijk vergoed worden door je zorgverzekeraar.

Restitutieverzekering

In de meeste gevallen wordt je behandeling 100% vergoed, dit verschilt echter per zorgverzekeraar. Neem daarom altijd contact op met je zorgverzekeraar om dit te controleren. Ook kan een zorgverzekeraar aanvullende voorwaarden hanteren.

Verwijsbrief

Let op, om in aanmerking te komen voor een vergoeding, heb je altijd een verwijsbrief voor de specialistische GGZ nodig.